Вода .bg  

Сватбена церемония до Смолянските езера е най-новото предпочитание на младоженците

Сватбена церемония до Смолянските езера е най-новото предпочитание на младоженците
Автор: Христина Георгиева
Сватбена церемония сред естествения декор на Смолянските езера се състоя през почивните дни в живописната местност край Смолян, съобщиха от Общинската администрация. Младоженци избират все по-нетрадиционни места в Родопите, за да кажат съдбовното "да", а Ягодинската пещера, панорамните площадки "Орлово око" и "Вълчи камък" се превръщат напоследък и в дестинации за сватбен туризъм.
Младата двойка премина през арки с цветя, алея с шишарки и букети на фона на отблясъци от едно от Смолянските езера, обясняват общинари.
Романтичната церемония за сключване на брак е продължена с венчавка в параклиса край езерото, а партито в шатри на поляните допълва атмосферата от приказните сюжети "три дни яли, пили..."
Според данни от Общината сватбите сред Смолянските езера и на открито в околностите на града са предпочитани от част от новобрачните двойки.
Сватба е заявена през почивните дни и в Ягодинската пещера. Сред причудливите карстови форми и тишината на красивото подземие са извършени десетки бракосъчетания през последните години. В списъка на нетрадиционните места за венчавка през това лято попадна и кулата "Снежанка", в която бе подслонено сватбено парти.

БТА, 05 септември 2016

        << върни се назад