Вода .bg  

ПАЗАРЪТ НА БИОПРОДУКТИ – НОВА БИЗНЕС НИША

3 септември 2010

Употребата на натурални и биопродукти е тясно свързана с последните международни тенденции за по-здравословен и екологичен начин на живот. В отговор на възможностите, които предлага този пазар в България, за първи път ще се проведе Международната изложба Bio & Eco Expo 2010. Под патронажа на Министерството на земеделието и храните, Международна федерация на движението за биологично земеделие и Европейската агенция по храните, изложението ще отвори врати за 4 дни в НДК от 17 до 20 ноември 2010 г..
Организаторите от Виа Експо и Българската търговско-промишлена палата, изцяло съпричастни към темата, си поставят за цел – тук, в България да популяризират еко и биопродуктите, които в сравнение с конвенционалните са по-здравословни, по-вкисни, щадящи околната среда и биоразнообразието. Опитът, който имат организаторите, ще е изцяло в полза на участниците и ще удовлетвори напълно очакванията им – създаването на директни контакти между производители, вносители и собственици на преработвателни предприятия, дистрибутори, складове на едро и дребно, дрогерии, аптеки, хранителни вериги, хотели, заведения, СПА центрове, земеделски производители, крайни клиенти.
Bio & Eco Expo 2010 е възможност за разширяване на пазарните позиции и ефективно средство за налагане на нови продукти. Доказателство за това е големият интерес за участие от страна на фирми, които ще покажат изключително разнообразие от биологични храни, напитки, козметика, бебешки продукти, биоразградими опаковки и биоторове.
Биокозметиката на Cattier, биогримове на марката Terre D'oc, Vivre Vert - биоразградими почистващи и перилни препарати - биоразградими опаковки ще бъдат представени от българската фирма BioConcept.
Няма да липсва и родно производство - Phytocode е нова българска марка за натурална козметика са със сертификация ECOCERT. „AVIA" е козметика за коса, тяло и лице, съдържаща хума - продуктова серия на „Бредис” ООД.
Дрешки от 100 % органичен памук на английската марка Frugi, слингове, играчки от естествени материали и пелени за многократна употреба ще можете да видите на щанда на МАТАТАМА.
Софарма Трейдинг представя продуктите на Jamieson Laboratories - естествени витамини, минерали, концентрирани хранителни добавки, билки и фитотерапия. Andechser ще присъства чрез техния представител за България- БСА. Био йогурт, без оцветители и консерванти с естествени захари - с вкус на касис, цвят от бъз, плод от бъз! Нови Органични напитки от плодове, шоколад и зърнени култури, биокафе от Топ Груп ще изненадат приятно посетителите.
Производители, които се интересуват от сертифициращи услуги, ще имат възможността да получат директни отговори на въпросите, които ги вълнуват от "Кю Сертификейшън" АД.
Чистотата на водата, използвана във фармацията, електрониката, винопроизводството, производството на безалкохолни напитки и др. е важен показател, за което грижа ще има да ни представи техника за постигането му „Никол – Н” ООД.
Производството на мед и пчелни продукти в България е изключително разпространено и ще удовлетвори посетителите с присъствието на „Герада – ГМ” ООД и др.
„Златната ябълка” ООД предлага и трите микроводорасли - АФА от езерото Кламат, хлорела и спирулина, ензими и пробиотици, стволови клетки.
Въпреки трудностите – пропуски в законодателството, липсата на информираност и ниските доходи на потребителите - повечето участници в изложбата споделят своите позитивни очаквания за развитието на този сектор, отчитайки нарастването на търсенето в световен мащаб, както и силните ни позиции в износа на подобен род стоки. Горепосочените и още много други фирми, които ще вземат участие, ще допринесат изложението Bio & Eco Expo да разкрие какви са бизнес възможностите на пазара и ще даде конкретни решения на проблемите.

За повече информация: www.viaexpo.com, http://www.bcci.bg/fairs.html
Весела Николова

        << върни се назад