Вода .bg  

Подпочвени води заляха 20 къщи

20 къщи са наводнени от подпочвени води в село Цар Симеоново, община Видин, съобщи кметският наместник Емил Димитров. Той посочи, че домовете на хората се отводняват от екипи на пожарната.
"Още в петък след обяд включиха помпите за отводняването на едната къща, стопанинът се върнал от Мадрид и не може да си влезе в къщата заради водата ", допълни Емил Георгиев. Той посочи, че положението в малкото село се усложнява и заради активизиралото се свлачище преди месец, което разруши 2 къщи.
Проливен дъжд пък се изсипа във Варна днес. Въпреки че водата заля улиците, за първи път тя се оттече по-лесно в шахтите и деретата. Има ефект от почистването им, каза експертът по защита на населението в община Варна Купен Пашов. Той увери, че е направен оглед на рисковите дерета в квартал "Аспарухово", но ситуацията е нормална. Заради силния вятър обаче всички канали на пристанище Варна бяха затворени за маневриране. Предупреждението за опасно време ще остане и днес, тъй като се очакват силен вятър и гръмотевични бури. Великден обаче ще дойде с хубаво време и втората половина на седмицата да бъде топла и слънчева.

Стандарт, 06 април 2015

        << върни се назад