Вода .bg  

Пречиствателните станции ограничават промените в климата, обяви екоминистърът

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева коментира в сутрешния блок на Нова телевизия, че дори изграждането на пречиствателни станции допринася за това да се ограничат климатичните промени.
Тя припомни, че по черноморието през последните години са изградени няколко пречиствателни станции и обясни, че това предстои за курорта Златни пясъци, а след това и за Приморско.
"Надявам се, че усилията които полагаме в тази посока, ще дадат желания ефект", допълни тя. Разговорът с нея е по повод приключващата среща за климата в Париж, на която всяка държава ще поеме ангажименти за намаляване на изхвърляните във въздуха вредни емисии и за увеличаване дела на използваната възобновяема енергия.
Министърът отново лансира тезата си, че България е сред страните, които могат да извлекат полза от глобалното затопляне. Преходните сезони - пролет и есен, намаляват за сметка на летния сезон, обясни тя. Според нея това освен до удължаване на летния сезон дава предимство на България и във възможността да развива по-дълги периоди алтернативни форми туризъм - балнео, еко, културно-историческия.

Дневник, 07 декември 2015

        << върни се назад