Вода .bg  

Над 3000 дка ще залесят от Северноцентрално предприятие тази есен

Общо 3008 декара планират да залесят тази есен от Северноцентралното предприятие, което стопанисва държавните горски територии в областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра и Разград, съобщават на сайта на предприятието.
От близо месец изпълняващ длъжността директор на предприятието е дългогодишният лесовъд от Велико Търново инж. Тодор Бонев, след като министър-председателят Бойко Борисов разпореди освобождаването на предходния директор Иван Недков заради констатирани нарушения. В разследване на "Нова телевизия" Недков беше уличен, че е ползвал луксозна кола под наем за 72 000 лева годишно.
Фиданките, които ще бъдат засадени, са произведени в разсадниците на предприятието, разясняват експертите на предприятието на сайта. На площ от 304 декара ще се положат семенни иглолистни дръвчета, отгледани в контейнери. Нови семенни широколистни видове и посев на жълъд ще има на площ от 204 дка, а най-мащабно ще е засаждането с топола – върху 2500 декара, според плана на предприятието.
По време на пролетния залесителен сезон, Северноцентралното държавно предприятие предостави за залесяване над 1500 млади дръвчета на детски градини, училища, общини и социални домове, като тази дългогодишна практика ще продължава и занапред.

Дневник, 23 август 2016

        << върни се назад